Barcelona is back

Aquest cap de setmana s'ha celebrat el 9è congrés de la Federació de Barcelona del PSC que ha elegit Jordi Hereu i Carles Martí com a president i primer secretari del partit, amb més del 95% dels vots dels delegats. Ha sigut un congrés que ha servit per assenyalar el camí a seguir pel partit en els propers anys, fixant-nos com a principals objectius l'ampliació de la nostra base militant, l'0bertura a nous sectors socials, i la reducció dels alts nivells d'abstenció registrats a les darreres eleccions municipals.

En Carles Martí ho va definir en tres funcions que ha de realitzar el partit: generar idees, créixer en afiliats, i interlocutar amb més sectors socials. I avui en Jordi Hereu ho ha dit amb les seves paraules: tenim un "equip nou" per a defensar "tesis noves" que ens permetin llegir millor el que passa a la Barcelona d'avui. Però ens cal també -ha dit- un "esperit nou", un esperit de màxima ambició per a la ciutat i per al PSC de Barcelona.

Els 180 delegats de Barcelona han aprovat una ponència que posa l'accent en el relat sobre la ciutat, l'obertura a nous sectors, i la necessitat de millorar la nostra organització interna per a fer-nos presents, com a partit, en tots i cada un dels barris de la ciutat.

I és a aquesta tasca que em dedicaré també a partir d'ara com a nou secretari d'organització de la Federació, després d'haver sigut proposat pel nou primer secretari i haver rebut el suport dels companys delegats de totes les agrupacions. Agraeixo la confiança tant dels que em coneixeu com dels que m'heu votat sense saber massa bé qui era. És un repte personal, però també col·lectiu. Tenim una organització potent però que ha demostrat les seves febleses, i ara cal reforçar-la a tots nivells, a totes les agrupacions i a tots els barris.

És una tasca que no serà fàcil. Com va dir JFK al seu discurs inaugural del 20 de gener de 1961 "All this will not be finished in the first one hundred days. Nor will it be finished in the first thousand days (...). But let us begin." És a dir, la tasca és difícil i no l'acabarem en els primers cent dies i potser tampoc en els primers mil. Però cal començar. Si no comencem ara, quan ho volguem fer potser ja serà massa tard.

Per això en aquest congrés el Carles Martí i el Jordi Hereu han decidit fer una executiva funcional i de treball que segueixi un pla d'acció amb un objectius ben definits. Un pla que ens ha de permetre reforçar l'instrument partit al servei de la societat i de l'equip de govern de la ciutat.

Tenim molta feina a fer. I la farem. Ara bé, si alguna cosa ha quedat clara en aquest congrés és que Barcelona torna. Ho ha dit l'alcalde: "Barcelona torna. El projecte de Barcelona, el nostre model de ciutat, torna. I torna en un moment de crisi perquè es fa més necessari que mai".

Torna Barcelona de la mà d'un PSC que ha de ser més fort que mai. Així, doncs, "Barcelona is back". El PSC de Barcelona torna amb força renovada, amb ganes de començar a treballar. I d'aquí ve el títol d'aquest post i el canvi de nom d'aquest bloc. LET US BEGIN. Deixeu-nos començar. Deixeu-nos començar a treballar per un partit més fort i ambiciós, al servei d'una ciutat gran que aspira a tot perquè creu en ella mateixa.

Ho ha dit també l'Isidre Molas: "Criticar és la funció d'un sector que no té projecte". Però aquest no és el nostre cas. Nosaltres "som un punt de referència indispensable per a donar continuïtat a un línia, a un projecte, que ve de lluny".

Ara ens tocarà a nosaltres dur-lo més lluny encara. I per a fer-ho necessitem un partit que continui al capdavant d'aquesta ciutat, "al capdavant de Barcelona".

Comentaris

Josep M.Cortina ha dit…
Albert,
Felicitats per aquesta nova tasca que estic segur comences amb la teva il·lusió de sempre. Segur que faràs una bona feina.
Una abraçada
Josep M.Cortina

Entrades populars d'aquest blog

Rescat? Pacte fiscal? Parlem de números!

La ciutat és la gent (que hi viu, que hi treballa, que hi estudia...)

El Parlament i la llengua dels catalans