L'invent de José Bono

Avui l’inefable José Bono, que va perdre per nou vots un congrés que creia tenir guanyat, ens ha fet obrir els ulls a tots dient que això de les nacions era un “invento”.

I és clar que són un invent. Com tot en aquesta vida.

Ja fa molts i molts anys dos sociòlegs americans, en Berger i el Luckmann, van publicar un llibre que duia per títol “La construcció social de la realitat” en el que explicaven que la vida en societat és una construcció, un invent.

La família és un invent, com ho és el matrimoni i la monogàmia… Bé, de fet no només la nació i el nacionalisme són un invent, la societat també és un invent, el socialisme és un invent!

Fins i tot una comunitat autònoma com Castilla-La Mancha és un invent… Algú la va inventar, dic jo, i va decidir que serien aquelles cinc províncies i no unes altres les que formarien la comunitat, i que tindria aquest nom… de fet, sense aquest gran invent José Bono no hagués sigut mai el que ha sigut… un inefable “invent”…

Això és el que li hauria contestat jo avui al José Bono si n’hagués tingut l’oportunitat, però com que no l’he tingut, doncs ho escric al bloc… Per cert, quin gran invent això dels blocs, oi?

Comentaris

YuriBCN ha dit…
Benvolgut Albert,
Bon argument, i cert. Les nacions son invents que en alguns casos han esdevingut 'realitats', en d'altres no, i en alguns a mitges. De l'ultim, un exemple és Espanya. Al menys és una nació només a part del territori i a part dels seus 'nacionals', que no tots s'hi senten identificats amb aquest 'invent'. I és que l'invent aquest, malgrat estar proposat i fomentat per part de l'aparell d'un estat, no ha esdevingut una realitat sencera com d'altres.
En certs sentits, és força estable. El problema és que grinyola molt, massa, tant que som cada vegada més els que creiem que a l'invent aquest, se li ha acabat l'hora.
Salut, República i Independència.
alberttorracabello ha dit…
*

Últimament hi ha molts "inventors" solts pel món... a la recerca d'il·lusionismes fantàstics que només creen desconcert i desencís.

A part del Bono.. molts altres també es creuen Déus..

"Con PePito.. -todo- es posible"

Després, haurem de posar-los una mica de sensatesa a tots plegats, explicant a la gent que els miracles ja no se solen veure... ni a "Lourdes"... ;)

*

Entrades populars d'aquest blog

Rescat? Pacte fiscal? Parlem de números!

La ciutat és la gent (que hi viu, que hi treballa, que hi estudia...)

El Parlament i la llengua dels catalans