"Una mayoría amplia"

Aquest matí el President Zapatero en declaracions a l'Antoni Bassas ens recordava que "El PSC debe ir a conseguir una mayoría amplia en las próximas elecciones". Avui mateix l'Artur Mas afirmava que "no vol pactes" després de les properes eleccions. Només vol "un govern fort" liderat per CIU i planteja l'alternativa de forma clara i contundent: "el tripartit o CIU".

Doncs bé, aquestes dues reflexions ens haurien de fer pensar. Hem de deixar de parlar de tripartit I i Tripartit II. I començar a parlar del PSC. Hem de començar a dir que les properes eleccions no seran entre el tripartit i CIU sinó entre el PSC i CiU. O hi haurà un govern liderat pel PSC o hi haurà un govern liderat per CIU, no hi ha més. Per tant, cal polaritzar: CIU o PSC. I no parlar de pactes postelectorals. Com deia Aznar: "primero se gana, luego se pacta".

ERC va de baixa, i més si el 'no' al referèndum s'encalla. Per tant, hem de deixar de parlar d'ERC i del tripartit.

"Una majoria àmplia". Això és el que necessitem. No oblidem que Zapatero va guanyar -entre altres raons- perquè dos mesos abans de les eleccions va deixar clar que no governaria si no era el més votat, si no era la primera força. Molts van criticar aquesta posició però va ser la seva manera de polaritzar el vot i centralitzar al màxim el vot d'esquerres, reduint IU a la mínima expressió. Per tant, nosaltres també hauríem de començar a dir que no estem per pactes, sinó per un govern fort del PSC, un govern amb una "majoria àmplia".

Abans, però, n'hem d'aconseguir una altra de "majoria àmplia", al referèndum de l'Estatut. No val a badar ni a adormir-se. De moment, a la Fundació hi aportem el nostre gra de sorra amb un llibre que presentarem divendres vinent, 2 de juny, a les 18h, a la llibreria Laie: "El nou Estatut. Comentaris a peu d'obra", de Lídia Santos, Laia Bonet i David Fuentes.

El llibre es trobarà a les llibreries des del dissabte dia 3, amb una distribució força més àmplia que fins ara, i esperem que sigui tot un èxit, també de vendes.

Comentaris

Anònim ha dit…
Hola, "Tocayo" (pel teu primer cognom, que coincideix amb el meu cognom matern, excepte en un canvi ortogràfic entre els Aixalà i els Aixelà ;-) )

Comentar-te només que si des del PSC no voleu parlar de tripartits, doncs haureu de començar a qüestionar la política municipal de tots els Tripartits municipals que han fet possible arribar més fàcilment a un acord per crear un Tripartit nacional, que ara, a causa de presions forànies (PP, barones del PSOE, Mas i CiUa,...) Maragall ha dilapidat, quan la societat catalana tenia ben clar qui governava (PSC, ERC i IC-V) i que pensava cadascú... Heu deixat de pensar en els ciutadans, i ara heu tornat al món de la farándula... És molt trist que facin aixó aquells que han de portar les regnes del nostre país...

Entrades populars d'aquest blog

Rescat? Pacte fiscal? Parlem de números!

La ciutat és la gent (que hi viu, que hi treballa, que hi estudia...)

El Parlament i la llengua dels catalans